EL VENEDOR DE SALUT

2011-04-04 19:51

Estem en tractes per muntar un gimnàs de fitness, aquí al Casal. Una meravella. Una nova tècnica per retardar la pèrdua de la massa muscular i òssia. És impressionant. Depura l’oxigenació, estimula la segregació d’endorfines, esperona l’humor i és adient per combatre la soledat. No t’ho perdis.

Els de Sènior Ritmes tenen un mètode fabulós per fer exercici. Res d’aeròbic ni de velocitat, tonificació muscular suau per no incrementar la tensió arterial. Amb dues sessions a la setmana, de vint a seixanta minuts és suficient. ¿Saps que els nivells alts de colesterol incrementen la possibilitat de patir alzheimer?

Perdona però m’està esperant l’especialista de tai-txi,  i encara hem de tancar les places del creuer que farem aquesta primavera per les illes gregues, i el viatge a Petràs que ja està cobert del tot. Espero que tu i la teva dona vingueu quan inaugurem l’àrea de fitness. Un sistema magnífic i únic per prevenir les malalties cardiovasculars i els problemes osteoarticulats. Pots triar el tai-txi, el power plate, el mètode pilates, el ioga per a sèniors o la musicoteràpia, com a darreres novetats que fan miracles. Tindrem una màquina revolucionària per a l’osteoporosi i per millorar la mobilitat i el flux sanguini, a base de vibracions tridimensionals. Es podran practicar els vint-i-quatre moviments de l’estil yang, i el tai-txi adaptat a sèniors. I, evidentment, el ioga per a sèniors, per viure d’una manera més serena i relaxada, que bona falta ens fa.

Joan Sanjuan Esquirol