ELS TROTACAMINS DE MARTORELLES

2011-06-22 17:33


Caminar s'ha convertit en la millor manera de fer salut i, des de sempre, ha estat la millor manera d'observar el paisatge i conèixer el que ens envolta. No és estrany, doncs, que unes persones, que ja havien passat dels 50, decidissin caminar junts i convidessin a afegir-s'hi a tots aquells que ho volguessin.

L'èxit del projecte rau en la seva simplificació. A través dels blogs i el facebook  s'informa de la caminada. Els qui el diumenge triat, a l'hora senyalada, són davant la masia de Carrancà de Martorelles inicien la cursa. Pocs dies després, també a través d'internet, podem reviure  l'excursió amb la ressenya alliçonadora i amena de l'Ayats i les magnífiques fotografies de l'Antonio Sánchez, Julio Santiago i Francesc Ayats. 

Així funcionen els trotacamins (adobacamins, segons em diu el corrector en català de l'Office)*. Les excursions són disteses, sense rigideses, com si els camins, el paisatge i les pedres anessin aflorant al nostre pas amb naturalitat, sense cap mena de premeditació ni rigidesa horària. Fins i tot l'hora d'esmorzar coincideix amb el lloc adient en el moment que la majoria ja té gana. Però, no ens enganyem, hi ha tot un treball previ del Julio Santiago i del Francesc Ayats, de reconeixement del GR corresponent i dels indrets a visitar, amb l'ajut inestimable del GPS comandat per l'Ayats.

 El caminar distès permet el comentari i el diàleg, fins i tot la conversa, mentre carreguem la bossa del coneixement amb la geografia i la història que ens envolten.

 Joan Sanjuan i Esquirol

 * Diccionari normatiu: adobacamins. Persona que te cura de la conservació dels camins. No és el cas dels trotacamins, nom que no es troba en el diccionari normatiu.

Sí que hi és: trotar. Caminar molt de pressa. Que tampoc és el cas dels trotacamins

Excursió nocturna a Les Maleses

 

 Riera d'Olzinelles

 

 Excursió a Gallecs

 

Vallgorguina. Pedra Gentil

 

Camí del Castell de Sant Miquel