EL REI D'ESPANYA TAMBÉ ES VA EQUIVOCAR DE CARRETERA

2011-01-26 17:11

No hi ha cap veí de l'entorn que no tingui referències d’algú que volgués anar a  Badalona o a Martorelles i, per equivocació, agafés la carretera que no era. Quan algú ens ve a visitar per primera vegada a Martorelles, ja l’advertim: “sobretot, quan arribis al semàfor gira a l’esquerra i de seguida a la dreta”. La majoria creuen, però sempre hi ha qui es despista i segueix recte. Quantes vegades, tot caminant, se'ns atura un cotxe per preguntar-nos, i li contestem que s’ha equivocat de carretera, que ha de recular.

 Això mateix va passar-li al meu oncle Jaume, a prop de casa seva, a Can Matons, fa un grapat d’anys. Era un dia de pluja, cap el vespre i fosquejant. Anaven tres cotxes de categoria, un darrere l’altre. El primer es va aturar, i un dels ocupants va preguntar-li, en castellà, si per allí s’arribava a Badalona. Com passa en aquests casos, va dir-los que no, que s’havien equivocat, que havien agafat la carretera que no era. Mentre ho explicava va observar que en el fons del cotxe hi havia el Rei d’Espanya, l’Alfonso XIII. La comitiva va girar cua per refer el camí.

 El meu oncle era un home ben informat, estava subscrit a El Correo Catalán i coneixia perfectament la fesomia del Rei. Era també un home seriós i la seva paraula anava a missa.

Joan Sanjuan i Esquirol